Boktips i Påsken – Der Savannen ender

Der Savannen ender av Gunnar Kopperud

Den norske ingeniøren Erik Ødegård er på oppdrag i Sør-Sudan. Under en biltur til Kenya opplever han og familien marerittet: De blir tatt som gisler av væpnede menn. De fortvilte familiemedlemmene filmes med gevær rettet mot hodet, og videoen publiseres på internett. Mens norske myndigheter gjør alt de kan for å lokalisere gislene og identifisere gisseltakerne går familien Ødegård langsomt i oppløsning. Erik bærer på en hemmelighet, og det skal vise seg at det ikke var tilfeldig at nettopp de ble kidnappet.

Her er en anmeldelse av boka til Kopperud  av Gunvor W Skanche publisert i  Bistandsaktuelt tidligere i vinter.

http://www.bistandsaktuelt.no/arkiv-anmeldelser/2017/anmeldelse-der-savannen-ender/

Gunvor W. Skancke har arbeidet med bistand og Afrika for Norad og norsk utenrikstjeneste. Hun har de siste to årene vært stasjonert på ambassaden i Juba i Sør-Sudan.