Sør-Sudan blokkerte mobilt internett etter sammenstøt

Hentet fra Medier24 | Orginalkilde: NTB

Åtte soldater og fem sivile ble drept i trefninger som bryter med våpenhvileavtalen fra desember, opplyser polititalsmann Justin Daniel Boula. Sammenstøtene fant sted rundt Luri-distriktet og i utkanten av Juba, på den vestlige siden av byen.

Samferdselsmyndighetene ga ordre om å blokkere mobiltilgangen til internett til og med fredag ettermiddag. USAs ambassade har gitt sine ansatte portforbud over helgen.

Ifølge Boula mistenkes væpnede menn som er lojal til den tidligere hærsjefen Paul Malong for å stå bak angrepet torsdag kveld. Malong ble nylig løslatt fra husarrest i Juba. Forsvaret jobber med å skaffe seg oversikt over hva som skjedde.

Julaften ble partene i konflikten i Sør-Sudan enige om en våpenhvile etter fire dager med forhandlinger i Etiopias hovedstad Addis Abeba. Våpenhvilen er brutt flere ganger siden da, men torsdag var første gang det skjedde i Juba.

I august 2015 signerte president Salva Kiir og rivalen Riek Machar en fredsavtale etter omfattende internasjonalt press. Året etter brøt det på nytt ut kamper i Juba, Machar flyktet og konflikten blusset opp igjen. Borgerkrigen i Sør-Sudan startet sent i 2013.

https://www.medier24.no/notiser/88522