Få gratisbilletter til den norske premieren av dokumentarfilmen «Talking about trees»

Vinner av Panorama Publikumspris
og Glasshütte Original Documentary Award, Berlinale 2019

Vi deler ut fire gratisbilletter til våre medlemmer til den norske premieren 4 oktober av den sudanske dokumentarfilmen «Talking about trees». Det eneste du behøver å gjøre, er å sende oss en epost til kontakt@sudansupport.no. Filmen har funnet flere priser og høstet gode anmeldelser verden rundt.

Fire eldre sudanesiske filmskapere med lidenkap for filmen kjemper for å bringe kino-opplevlesen tilbake til Sudan, selv om dette møter motstand. Deres ‘Sudans Filmklubb’ har bestemt seg for å renovere en gammel kino og nok en gang skape oppmerksomhet rundt Sudans filmhistorie.

Suliman og tre andre medlemmer av ‘Den sudanesiske filmklubben’ har bestemt seg for å renovere en gammel kino. Det som binder disse fire eldre herrene sammen er ikke bare deres kjærlighet til filmen og deres lidenskapelige ønske om å restaurere gamle filmkopier og nok en gang skape oppmerksomhet rundt Sudans filmhistorie , men også det faktum at de alle har filmutdannelse fra utlandet. De arbeider målrettet med å få kinoeierne på sin side og få stedet i drift igjen, men møter stadig på nye problemer. Mens de venter på svar, samtaler de om fortiden; blant annet om hvordan de har blitt forfulgt og til og med mishandlet, som kunstnere i opposisjon. De leser fra gamle brev skrevet i eksil og drømmer om et Sudan hvor kunsten og den intellektuelle tanke kan bli fri. “Vi er smartere, men de er sterkere” er de alle enige om er en god beskrivelse av situasjonen. Og det er i slike tørrvittige øyeblikk at vi som tilskuere fornemmer vennskapet mellom de fire, og det bånd og den solidaritet som eksisterer mellom dem i deres kamp for sine idealer. Suhaib Gasmelbari setter historien om sudanesisk film og kino i sentrum for sin film, samtidig som han tar for seg tilstanden i et land i krise.

Les mer om filmen her: https://www.nfkino.no/oslo/kommer/article1411298.ece