Bergen Global: Sudan forklart


Gunnar M. Sørbø (CMI) og Liv Tønnessen (CMI) i samtale med Thor Olav Iversen (UiB). Siden den folkelige revolusjonen i 2019 som styrtet Sudans diktator, har Sudan vært styrt av en overgangsregjering med innslag av både sivile og militære krefter. Omar al-Bashir ledet Sudan med jernhånd i 30 år og har ført opptil flere kriger i landet. Selv om han forhandlet fred med Sør-Sudan og gjorde slutt på Afrikas lengste borgerkrig i 2005, brøt det samtidig ut krig i Darfur, og Bashir står nå tiltalt for folkemord av den internasjonale straffedomstolen. Kan overgangsregjeringen bringe fred og demokrati til Sudan? Eller blir de militære kreftene for sterke? Vi snakker om hva som ligger bak konfliktene i Sudan, hva som førte til revolusjonen i 2019 og framtidsutsiktene for fred og overgang til demokrati i landet.

Fire konflikter forklart er et samarbeid mellom Bergen Global og Forskningsdagene i Bergen.

https://www.bergenglobal.no/events/fire-konflikter-forklart/

One comment to “Bergen Global: Sudan forklart”

Comments are closed.