38 drept i sammenstøt i Sør-Sudan

Hentet fra  Panorama nyheter 2.2.2024

Minst 38 mennesker er drept og 52 har fått skuddskader i kamper mellom gjetere og beboere i et våtmarksområde i Sør-Sudan, opplyser tjenestemenn.

Kampene brøt ut onsdag, og torsdag var situasjonen fortsatt spent, med meldinger om mindre sammenstøt og frykt for hevnangrep.

Informasjonsminister William Wol Mayom i delstaten Warrap, sier sammenstøtene skjedde i Alor-regionen i delstaten Lakes, som grenser til Warrap og Unity. Han sier sikkerhetsstyrker er sendt til området for å roe gemyttene og fjerne gjeterne som har søkt til våtmarkene for å finne vann og beite til dyrene sine i tørkeperioden.

Politileder Elijah Mabor Makuach i delstaten Lake sier unge gjetere fra Warrap kom til Alor med husdyrene sine for to uker siden og begynte å brenne buskaset og midlertidig husly satt opp av lokalbefolkningen.

Kampene skjedde bare fire dager etter at minst 52 mennesker – inkludert en FN-soldat – ble drept og 64 såret da væpnede menn angrep landsbyboere i den oljerike Abyei-regionen, som både Sør-Sudan og Sudan gjør krav på. Også den voldshendelsen skal ha hatt sitt utspring i uenigheter om land, opplyste tjenestemenn.

 

Kilde: 38 drept i sammenstøt i Sør-Sudan (panoramanyheter.no)