Millioner trues av sult i Sør-Sudan

Hentet fra VG | Orginalkilde NTB

Nesten syv millioner mennesker trues nå av sult i Sør-Sudan, til tross for fredsavtalen i september som fikk slutt på nesten fem år med borgerkrig, ifølge FN.

Ved årsskiftet var 6,1 millioner mennesker i Sør-Sudan truet av sult, men antallet har nå steget til 6,9 millioner, ifølge FN.

61 prosent av innbyggerne i landet må stå over måltider, og for 1,8 millioner er situasjonen nå kritisk, konkluderer Verdens matvareprogram (WFP), FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) og FNs barnefond (UNICEF) i en felles rapport.

– Sulten i Sør-Sudan når nye høyder hvert eneste år, og millioner av mennesker er nå usikre på hvor de skal finne det neste måltidet. Det gjelder særlig på denne tiden av året, sier Hsiao-Wei Lee ved WFPs kontor i Juba.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kJKA9j/millioner-trues-av-sult-i-soer-sudan