82 drepte hjelpearbeidere, men fortsetter i Sør-Sudan

Vårt Land 23.4.2017

Siden borgerkrigen brøt løs i desember 2013 er 82 hjelpearbeidere drept i Sør-Sudan. To av de drepte var ansatt i Norsk Folkehjelp, som fortsetter innsatsen.


Bildetekst:
Hjelpearbeidet er ekstremt krevende i Sør-Sudan, der krig og konflikt har drevet 3,5 millioner mennesker på flukt fra sine hjem. Disse sørsudanerne har kommet seg til Imvepi-leiren i Uganda, der de løper om kapp til et punkt for matforsyninger. Foto: Jerome Delay, AP/NTB scanpix

Ifølge FN er 82 hjelpearbeidere drept i Sør-Sudan siden krigen brøt ut. Minst 12 av dem er drept hittil i 2017. Det skjer i en konflikt som har utløst en humanitær tragedie av enorme dimensjoner:

Anslagsvis 1,6 millioner har flyktet til naboland for å unnslippe krigens redsler, mens 1,9 millioner er internt fordrevet. Britiske myndigheter betegner konflikten som et folkemord som utspiller seg langs etniske linjer i verdens yngste land.

LES MER: Refs fra George Clooney

To drepte ansatte

Sør-Sudan

  • 82 hjelpearbeidere er drept i Sør-Sudan-krigen, som brøt ut i desember 2013.
  • Hittil i år er 12 hjelpearbeidere drept.
  • I slutten av mars ble seks arbeidere fra en nasjonal bistandsorganisasjon drept i et bakholdsangrep, da de var vei fra hovedstaden Juba til den østlige byen Pibor.
  • For en uke måte FN evakuere 60 hjelpearbeidere fra østlige deler av Sør-Sudan etter nye kamper.
  • Konflikten har skapt en dramatisk humanitær katastrofe, med titusenvis drepte, 3,5 millioner på flukt fra sine hjem, og en eskalerende sultkrise.