14. September: Sør-Sudan – Ungdommens protest

Tid: 14. september kl. 08:30- 09.30

Sted: Norsk Folkehjelps kontorer i Stortorvet 10 (inngang Møllergata), 4 etg.

Påmelding : https://www.facebook.com/events/241519023225691/?ti=as


Møt Sør-Sudans modige ungdomsbevegelse Ana Taban, som bruker slampoesi, grafitti, musikk og stand-up for å spre sitt budskap om fred.
Midt oppe i Sør-Sudans mange problemer jobber en gruppe unge kunstnere på sin egne kreative måte for å endre situasjonen i landet. Ana Taban betyr «jeg er trøtt» på arabisk, og er kunstnerkollektivets kampanje for å få en slutt på borgerkrig, korrupsjon og etniske konflikter. Gjennom veggmalerier, konserter, stand-up og diskusjoner prøver de å skape engasjement og diskusjon blant unge i Sør-Sudan.
Fredag 14. september får Norsk Folkehjelp besøk av slam-poet Ayak Chol Deng og tegneserieskaper Tom Dai fra fredsbevegelsen. De forteller om hvordan de gjennom kunst og musikk når fram med sitt budskap til unge i et land hvor tre fjerdedeler av befolkningen er analfabeter. Ana Taban-bevegelsen har skapt håp og engasjement i et land herjet av krig og hvor det å snakke åpent om politikk og kritisere politikere kan være livsfarlig.

Arrangementet er gratis, og vi byr på kaffe og frokost. Møtet holdes på engelsk.

Om deltakerne:

  • Ayak Chol Deng er slam- poet, aktivist, feminist, musiker, utdannet lege og en av grunnleggerne av Ana Taban. Hun har det siste året deltatt i fredsprosessen i Sør-Sudan som representant fra sivilsamfunnet.
  • Tom Dai er tegneserieskaper som jobber med politisk satire. Han er blant grunnleggerne av Ana Taban.
  • Ana Taban er et kollektiv av kunstnere, aktivister og feminister som bruker kunst i kampen for et fredeligere Sør-Sudan. Ana Taban betyr «jeg er lei» eller «jeg er trøtt» på arabisk. Norsk Folkehjelp har støttet fredsbevegelsen siden de startet i 2016.

Se facebook-siden til Ana Taban her: https://www.facebook.com/AnatabanSouthSudan/