Sommerhilsen og nyheter fra SFS

21.6.2023

 

Nyhetsbrev og sommerhilsen  Juni 2023: fra styret SFS.

SFS har lagt bak seg et hektisk og aktivt halvår: Vi har hatt årsmøte og 30-års jubileum, sammen med Torshov og Lilleborg menighet har vi arrangert solidaritetsgudstjeneste, og vi har gjennomført møter med alle organisasjonene, NORAD og UD hver måned i Sudan Forum. Ikke minst har krigen i Sudan preget vårt arbeide denne våren, og i samarbeide med Fellesrådet for Afrika og Sudanske organisasjoner arrangerte vi et viktig møte om situasjonen i Sudan bare to uker etter krigsutbruddet. Henvendelsene til SFS har vært mange, ikke minst fra pressen, for å formidle kontakt til relevante kilder som kan bidra til informasjon og kommentarer. Dessverre har situasjonen utviklet seg negativt: ikke bare er hovedstaden Khartoum nærmest i ruiner, men krigen har spredt seg til mange andre områder. Produksjon, infrastruktur, eksport og ikke minst import av nødvendige varer ligger nede, og sivilbefolkningen lider under mangel på det meste – i tillegg til at mange rammes av vold og ødeleggelser. FN melder om at 2-3mill. enten er flyktninger i naboland, eller internt fordrevne.

I denne situasjonen er det svært vanskelig å nå fram til de som trenger hjelp, særlig inne i landet. Norge har bevilget store beløp til disposisjon for de norske organisasjonene, og de gjør en stor innsats. Likevel er det sudanerne selv som i størst grad når fram til befolkningen i sine nabolag med hjelp gjennom organiserte grupper. Det er nå tatt et initiativ fra sudanere i Norge til en innsamlingsaksjon, og vi oppfordrer våre medlemmer til å støtte denne! Pengene skal samles inn, og disponeres av Røde Kors og Norsk Folkehjelp, etter sudanernes ønske.

Så blir det ikke så mye om Sør Sudan denne gangen, men vi forbereder et møte tidlig på høsten i samarbeid med Fellesrådet for Afrika, der vi tar opp faren for at situasjonen i Sudan vil «smitte» over til Sør Sudan. Fra vår side har vi fortsatt arbeidet med Nasjonalarkivet, men det har fortsatt vist seg vanskelig å få frigjort tomten for bygging.

Vi kan allerede nå melde at høsten solidaritetsgudstjeneste blir søndag 15.oktober. Tips: Følg med på vår hjemmeside: sudansupport.no – der finner du nytt hver dag.

Aldri har det vært så viktig med SFS som nå, så kjenner du noen som bør/vil bli medlem så verv dem! Og har du enda ikke betalt kontingenten, så vipps kr.400 for enkeltmedlem, kr. 100 for familiemedlem, studenter og andre som synes det beløpet er greit. Vipps nr. 93253.

Vi ønsker våre medlemmer en god sommer, og takker for at dere er medlem i SFS – folk i Sudan og Sør Sudan må ikke bli glemt! (Vedlagt vervebrosjyre)
http://sudansupport.no/wp-content/uploads/2023/06/SFS-brosjyre.pdf

 

Hilsen styret i Støttegruppe for Sudan og Sør Sudan: Styret i Støttegruppe for Sudan og Sør-Sudan (SFS) – Sudansupport.no

Utvalgte nyheter fra Sudansupport sin webside:

STØTTE: Det ble gitt løfter om nesten 1,5 milliarder dollar – eller 16 milliarder kroner – til Sudan under mandagens giverkonferanse, opplyser FN. – Sudansupport.no

 

Skutt og drept på flukt fra Sudan – Sudansupport.no

Var fanget i krigsherjede Sudan: – Jagerfly fløy over og teppebombet hele nabolaget mitt – Sudansupport.no

The biggest danger to Sudan! – Sudansupport.no

Vi må ikke forlate det sudanske folket | Kirkens Nødhjelp (kirkensnodhjelp.no)