Velkommen til utstillingen SAND IN MY EYES: Sudanese Moments – En utstilling som avslører Sudans skulte skatt

5.8.2016 Norsk versjon.


29. aug 2016 – 02. okt 2016 | 11:00 – 17:00 | CAK AFRIKANSK KULTURINSTITUTT


©E.Nagy SiME5

HVEM ER VI?
Hva gjør oss til de vi er som individer og som samfunn?

Fra Sudan får vi svar i form av ordspråk, folkeeventyr, fabler, legender og dikt fra nomader, bønder, handelsmenn, fjellfolk og bymennesker. De forteller oss at den sudanske identiteten er mangfoldig, og viser gjennom sudanernes verdier og kulturelle visdom hvordan folk tenker, føler og søker etter sin fremtid.

Utstillingen

Utstillingen er hentet fra Enikõ Nagys litterære billedbok SAND IN MY EYES: Sudanese Moments publisert i 2014. Gjennom språk og bilder gjengir denne tospråklige boken (engelsk/arabisk) hverdagslivets øyeblikk slik de leves i 45 forskjellige etniske grupper, spredt over 30.000 km2 i Sudan. Forfatterens episke reise setter oss i nærkontakt med det sudanske folket og gir samtidig innsikt i allmennmenneskelige erfaringer.

Forfatteren, som også er bokens fotograf, har snakket med folkegruppenes høvdinger og eldre, med poeter, sangere og vanlige mennesker, ved leirbålet og i tradisjonelle rettsaker, med kvinner når de laget mat eller parfyme eller når stelte lik, og har lyttet til hva de hadde å si. I noen av verdens mest utilgjengelige strøk har hun møtt bønder ute på jordene, reist med kamelgjetere og kvegoppdrettere, vært til stede ved sjamanistiske ritualer, og har delt disse menneskenes dagligliv og lyttet til deres tradisjonelle fortellinger.

Fotografier og tekster fra boken vil bli utstilt i stort format i CAKs lokaler f.o.m 29. august t.o.m. 2. oktober 2016. Før den kommer til Oslo, har vandreutstillingen vært i Tyskland, Spania, Storbritannia, Ungarn, Sveits, Østerrike , Nederland, Belgia, Frankrike, Italia, USA og Sudan.

Taken from the PICTURE BOOK Sand in My Eyes: Sudanese Moments
800 Pages | 150 x 230mm | HC | 550 photos and 250 texts
ISBN 978-3-940190-07-9 | Foreword by UNESCO
www.sandinmyeyes-sudan.com

Litt om kunstneren Enikő Nagy er sosialpedagog. Hun ble født i Romania i 1979 av ungarske foreldre og vokste opp i Tyskland. Hun har tidligere vært utviklingsrådgiver for det tyske utviklingsdirektoratet DED (Deutscher Entwicklungsdienst / German Development Service) og arbeidet som internasjonal ekspert for UNESCO. Hun er nå frilanskonsulent innen utvikling og forsker på immateriell kulturarv i ulike deler av Sudan, der hun har bodd de siste ti årene.

PROGRAM

29. august 2016 kl. 18:00-20:00 – Offisiell åpning

04 september 2016, 18:00-20:00 –  Opplesning (arabisk/engelsk) fra boken the Sand In My Eyes. filmoppvisning.

ÅPNINGSTIDER:
Mandag til fredag kl. 11 – 17
Lørdag og søndag kl. 12 – 16

Omvisninger for skoler og lignende: mandag – fredag kl. 11 – 13

Utstillingen er organisert i samarbeid med Republikken Sudans ambassade.

Gratis adgang!