Protestene fortsetter i Sudan mot president Bashir

Hentet NTB 6.4.2019 | 

Protestene i Sudan mot president Omar al-Bashir tiltar i styrke. Tusenvis av demonstranter blir møtt av opprørspoliti og tåregass.

<

Lørdag samlet flere tusen mennesker seg utenfor presidentpalasset i hovedstaden Khartoum i det som trolig er den største demonstrasjonen mot presidenten siden protestene startet for snart fire måneder siden.

For første gang protesterte demonstrantene også utenfor militærets hovedkvarter mens de ropte «én hær, ett folk». Deretter gikk de videre til forsvarsdepartementets bygninger mens de sang «fred, rettferdighet, frihet». Mange ropte også at president Bashir må gå av.

Demonstrantene ble møtt av et stort antall opprørspoliti som skjøt tåregassgranater mot dem. Regjeringssoldatene som holdt vakt utenfor presidentpalasset lot imidlertid demonstrantene protestere uten å gripe inn mot dem.


Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Du kan bidra på følgende måter: Tegn medlemskap | Støtt oss med et enkeltbeløp | Støtt de som annonserer på Resett


Det har vært nesten daglige demonstrasjoner i Sudan siden 19. desember. Protestene begynte som markeringer mot økte priser på brød. Siden har protestbevegelsen økt i omfang, og demonstrantene krever at presidenten og resten av regjeringen går av.

Bashir (75) har vært statsleder i Sudan siden han overtok makten under et kupp i 1989 .