Diplomatiet fra innsiden – fortellinger fra 40 år i tjenesten av Arman Aardal -Bokomtale

5.5.2021

Forfatteren er nå pensjonist etter 40 år i utenrikstjenesten. Han arbeidet blant annet med miljø- og utviklingsspørsmål helt fra Brundtland-kommisjonens dager. I boken forteller han om interessante opplevelser og begivenheter, noen av dem dramatiske, og om spennende personer han har møtt. Hensikten med boken er et ønske om å gi et innblikk i en diplomats hverdag – hva en diplomat «egentlig» gjør – og å alminneliggjøre tjenesten, rett forstått. Det er forfatterens egne fortellinger, sett fra hans ståsted. Andre kan ha opplevd og beskrevet begivenheter omtalt i boken på sin måte. Bruddet i de diplomatiske forbindelsene mellom Kenya og Norge, en dramatisk begivenhet i nyere norsk historie, er bredt omtalt i boken. «Barna må ut» er en annen nervepirrende historie. Det er også «nerve» i fortellingen: «Tre diplomater (alle menn) i samme seng – samtidig!» Forfatteren håper at fortellingen kan inspirere unge mennesker til å velge en karriere i utenrikstjenesten.

Lenke: Omslag: Diplomatiet fra innsiden_2

Diplomatiet-anmeldelse Vestby Avis juli 2020

Mange vil kjenne seg igjen særlig i Øst-Afrika og på Afrikas Horn fra 1979. Alt overskudd fra boksalget går uavkortet til ungdomsklubben MYSA (Mathare Youth Sports Association) i Mathare-slummen i Nairobi, Kenya, kanskje den største og best organiserte og drevet (av ungdommene selv) av sitt slag i Afrika. Du kan lese mer om MYSA her: www.mysakenya.org  Inntektene fra salget av en bok er nok til et års skolepenger for en ungdom i slummen.

 

Du kan få tilsendt boken direkte i din postkasse fra forfatter Arman Aardal ved å kontakte han på mail armaa@online.no eller telefon/SMS til mobil +47 92482549. Boken vil da koste kr. 390,-/stk. Betalingsinfo følger med boken.