WHO etterforsker «mystisk sykdomsutbrudd» i Sør-Sudan

Hentet fra  |ABC nyheter 25. desember Av Silje Robertsen

Nærmere 100 personer har mistet livet som følge av et sykdomsutbrudd i Sør-Sudan. WHO vet enn så lenge ikke hva det er.

Verdens helseorganisasjon har igangsatt en etterforskning etter at en sykdom har brutt ut i Fangak i Sør-Sudan. Etterforskningen har pågått siden november, og sykdommen har så langt kostet minst 97 personer livet, skriver ABC News.

De fleste dødsfallene er blant eldre og barn mellom ett og 14 år.

Sykdommen oppfører seg svært likt kolera, med diaré og feber. I tillegg utvikler personer hoste, brystsmerter, leddsmerter og hodepine. Område har i den siste tiden vært rammet av flom, noe som gjør det lettere for kolera å oppstå, men ifølge WHO har både vannet og syke personer testet negativt på kolera.

Talsperson for WHO Africa Collins Boakey-Aygemang forteller til ABC News at helseorganisasjonen har undersøkt sykdommen siden november, men de har foreløpig ikke funnet noe svar.

– Vi er svært bekymret

Organisasjonens kapasitet i området er nær sprengt, og de har nylig etablert 45 nye sengeplasser på feltsykehuset som tok imot 180 nye pasienter daglig gjennom november. De fleste av de innlagte er små barn.

– Vi er svært bekymret over situasjonen. Området er allerede presset med tanke på matmangel, og dersom en vannbåren sykdom bryter ut vil kapasiteten bli helt sprengt, skriver organisasjonen.

WHO har siden forlatt Sør-Sudan, men de har enn så lenge ikke publisert funn tilknyttet sykdomsutbruddet.

 

Kilde: WHO etterforsker «mystisk sykdomsutbrudd» i Sør-Sudan | ABC Nyheter