Egypt ber rivaler i Sudan om å samarbeide om veien videre

Hentet fra  NTB 13.1.2022

Egypts president oppfordrer de rivaliserende fraksjonene i Sudan om å få i stand samtaler for å komme videre med overgangen til demokrati.

Militærkuppet 25. oktober har bremset Sudans planer om å gå over til demokratisk styre etter tre tiår med undertrykkelse og internasjonale sanksjoner under autokratiske Omar al-Bashir.Etter kuppet mistenkte enkelte sudanske opposisjonsledere at Egypt hadde gitt grønt lys for at Sudans militære leder kunne kaste regjeringen.

På en pressekonferanse nektet president Abdel Fattah al-Sisi å ta parti med noen av partene i Sudan. Han sa Egypt støttet alle partiene i overgangsregjeringen og insisterte på at hans regjering ikke griper inn i andre lands indre anliggender.

Den egyptiske lederen ba sudanske partier om å bli enige om et veikart for å stabilisere landet og holde valg på slutten av overgangen.

– Situasjonen i Sudan trenger en politisk konsensus blant alle grupper. Det kan være en vei ut av den nåværende krisen, sa al-Sisi.

(©NTB)