No Simple Way Home – film vises på Vega scene 7. mars kl. 21.30

2.3.2023

Vi i HUMAN Internasjonale dokumentarfilmfestival skal i år vise filmen No Simple Way Home  laget av John Garangs datter Akuol de Mabior. Den handler om hennes families historie, uløselig knyttet sammen med Sør-Sudans historie. 

No Simple Way Home

Sør-Sudan ble selvstendig stat i 2011, og er et land nordmenn flest har svært liten kjennskap til. Gjennom No Simple Way Home, den første langfilmen til dokumentarfilmregissør Akuol de Mabior, fortelles en personlig og nær historie som handler om både frigjøringen av landet og tette familiebånd.

Akuol de Mabior er 16 år gammel da faren John Garang, leder for Sør-Sudans frigjøringshær (og i sin tid studerte ved en norsk misjonsskole), blir drept i en helikopterstyrt i 2005. Akuol vokser opp i eksil, men hun føler seg forpliktet til å bli med moren og søstrene når de vender hjem til den unge republikken. Gjennom filmen følger hun morens politiske oppvåkning fram til hun utnevnes til visepresident av Sør-Sudan, og har samtaler om hennes visjoner og mål. Samtidig føler Akuol seg fremmed i hjemlandet, og spør om dette noensinne kan bli hennes hjem.

Frykt og framtidstvil preger Akuol de Mabior, samtidig som hun i No Simple Way Home portretterer morens kamp for landet, for kvinnene og folket hun elsker.

––––––––––––

Les mer om filmen her:

https://humanfilm.no/arrangement/no-simple-way-home/

Til visningen 7. mars blir det en innledning ved Marit Hernæs, leder av Støttegruppe for Sudan og Sør-Sudan.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største og eldste festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm. Festivalen strekker seg over syv dager, og inkluderer både et norsk og et internasjonalt konkurranseprogram. I tillegg til et mangfoldig filmprogram, inviterer vi til debatter, seminarer, forestillinger, samtaler og et program med særlig fokus på aktuelle samfunnsspørsmål og menneskerettighets-temaer.

Festivalen foregår på Vega Scene og Vika kino, 6.–12. mars 2023.