Office of the President – Republic of South Sudan

4.4.2022

Hans eksellense Salva Kiir Mayardit, republikkens president, ble briefet på sitt kontor av Hon. Emmanuel Adil Anthony, guvernøren i Central Equatoria State om implementeringen av den revitaliserte fredsavtalen på statlig nivå, General Securit itatasjon og forberedelsen av Sentral Equatoria State for det pavelige besøket til Juba.

I sine bemerkninger til media etter møtet, oppfordret Hon. Emmanuel Adil Anthony de kristne og allmennheten til å være i fredens ånd og oppføre seg hellig mens vi forbereder oss på besøket til Hans Hellighet Pave Frans i Sør-Sudan Juba dette ja R. R.
Under møtet ba H.E. President Salva Kiir Mayardit om ro mellom kvegbesetningene og bøndene, og beordret regjeringen at de omreisende kveget skulle eskorteres dit de kom fra for å unngå sammenstøt mellom kvegbesætningene og d bøndene.
Hon. Emmanuel Adil Anthony informerte også H.E. President Salva Kiir Mayardit om hans nylig besøk i Ituri-provinsen i Den demokratiske republikk Kongo, hvor han holdt møter om problemene om sikkerhet på tvers av grensen og samarbeid for folket i to Cou prøver å nyte fred og sikkerhet ved grensene.